Σπύρος Φιλίππου

"Στην Ελλάδα το γυναικείο ποδόσφαιρο βρίσκεται ακόμα σε νηπιακή κατάσταση"

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ, Σπύρος Φιλίππου, φιλοξενήθηκε στο radioprimo.gr και αναφέρθηκε στην κλήρωση του ΠΑΟΚ για το Champions league γυναικών.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την κλήρωση του Champions league γυναικών: "Σήμερα(22/10) στη 13:00 έγινε η κλήρωση για το Champions league γυναικών. Η κληρωτίδα μας έκανε το χατήρι και έφερε ξανά στο δρόμο του ΠΑΟΚ την Μπενφίκα. Η διαμόρφωση του ranking στα ευρωπαϊκά παιχνίδια έχει μια ιδιομορφία σε σχέση με το αντρικό ποδόσφαιρο, γιατί έχουν δημιουργηθεί πολλές ομάδες την τελευταία 5ετία. Η Μπενφίκα έχει δημιουργηθεί το 2017, είναι μια νέα ομάδα, αλλά όχι ασθενής ομάδα. Το πορτογαλικό πρωτάθλημα γυναικών είναι ημιεπαγγελματικό σε σχέση με το δικό μας που παραμένει ερασιτεχνικό. Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι έχει 5 παίκτριες από την Βραζιλία, έχει παίκτριες από Ισπανία, την Ολλανδία και από αλλού. Έχει, δηλαδή, παίκτριες, οι οποίες προέρχονται από χώρες με δυνατό ποδόσφαιρο. Η Μπενφίκα, από τη γέννησή της, δημιουργήθηκε για να φτάσει στο επίπεδο της αντρικής ομάδας."

Για το αν θεωρεί δύσκολη την κλήρωση: "Δεν ξέρω πολλά πράγματα ακόμα. Από το μεσημέρι έχω συλλέξει κάποιες πληροφορίες, έχω δει highlights, δεν έχω όμως ολοκληρωμένη άποψη. Πάντως η πρώτη κλήρωση δεν είναι αυτή που περιμέναμε, λόγω της δυναμικότητας του ΠΑΟΚ. Θεωρώ πως θα είναι ένα παιχνίδι μεταξύ 2 ομάδων, οι οποίες έχουν πιθανότητες πρόκρισης και θα τις αντλήσουν. Έχουμε 10 μέρες να συλλέξουμε πληροφορίες και να ετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα γι' αυτό το ματς. Είναι μονό παιχνίδι, έχουν γίνει αλλαγές και μοιάζει περισσότερο με το Champions league αντρών. Οι πρώτοι αγώνες γίνονται σε knock out παιχνίδια με γηπεδούχο την ομάδα που βγήκε πρώτη από την κληρωτίδα. Οπότε στις 3/11 παίζουμε με την Μπενφίκα εδώ στη Θεσσαλονίκη. Μέχρι τους 32 το Champions league διεξάγεται σε μονούς αγώνες, μετά τους 32 οι αγώνες είναι διπλοί knock out μέχρι και τον τελικό. Από του χρόνου η UEFA έχει αποφασίσει να διεξάγει τη διοργάνωση με ομίλους, όπως ακριβώς συμβαίνει με τους άντρες. Στην Ελλάδα το γυναικείο ποδόσφαιρο βρίσκεται ακόμα σε νηπιακή κατάσταση. Εύχομαι καλή επιτυχία σήμερα στην αντρική ομάδα του ΠΑΟΚ."

διαβάστε επίσης

| Primo News Team

“Στον αέρα” το νέο, στοιχηματικό site της ομάδας του Primo. Μουταφίδης, Μπαρλαμπάς, Πλιάκος και Ραγκάτσης, δίνουν καθημερινά τα προγνωστικά τους, για να μη χάνεσαι στα κουπόνια.

| Primo News Team

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε συνεργασία με τη VISION INSURANCE δημιούργησε μια σειρά από ασφαλιστικά προϊόντα αυτοκινήτου φτιαγμένα αποκλειστικά για τους φίλους της ομάδας.

| Primo News Team

"Ανάγκη να πετύχει η ΑΜΚ, μη φοβάστε την ομάδα αγωνιστικά..."

| Primo News Team

"Το παιχνίδι στο Αϊντχόφεν θα είναι τελείως διαφορετικό"

| Primo News Team

«Ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να φοβηθεί την PSV»

| Primo News Team

"Φαβορί ο ΠΑΟΚ με PSV, πίστωση χρόνου σε Γκαρσία..."

| Primo News Team

«Το γκολ του Νινούα είναι φανταστικό»

Media Player Error
Update your browser or Flash plugin