Σάββας Δημητριάδης

"Θα ελέγξουμε τα στοιχεία την επόμενη εβδομάδα για να ξεκινήσουν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα"

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ, Σάββας Δημητριάδης, φιλοξενήθηκε στο radioprimo.gr και μίλησε για την κατάσταση των ερασιτεχνικών σωματείων στη Μακεδονία και τις συνθήκες που επικρατούν με την έξαρση του κορονοϊού στην ευρύτερη περιοχή.

Για την κατάσταση που επικρατεί αυτές τις μέρες: "Τις τελευταίες μέρες, ο ιός χτύπησε και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, πολλοί αθλητές σε αρκετά σωματεία βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, με αποτελέσμα να φοβόμαστε ότι θα αυξηθούν τα κρούσματα τις επόμενες μέρες. Άλλωστε, ο αποκλειστικός στόχος της Ένωσης είναι να συμβάλλουμε, όσο μπορούμε, στον περιορισμό της μετάδοσης. Δυστυχώς, ο ερασιτεχνικός αθλητισμός σε τέτοιες καταστάσεις είναι απροφύλακτος. Στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, οι αθλητές περνάνε 2 με 3 φορές την εβδομάδα από τεστ covid, για να μπορέσουν να παίξουν ποδόσφαιρο, ενώ στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Κάνω έκκληση και πρόταση στον υφυπουργό Αθλητισμού κύριο Αυγενάκη τα 12.000.000 ευρώ που είχε υποσχεθεί να δώσει στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο από τον Μάρτιο για να ενισχυθούν τα τμήματα λόγω του κορονοϊού, να μας τα προσφέρει σε τεστ για τον covid 19, έτσι ώστε να μπορούν οι αθλητές, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, να παίξουν. Τα χρήματα αυτά μας τα είχε υποσχεθεί από το πρώτο κύμα των κρουσμάτων. Είναι σημαντικό, οι γονείς να αφήσουν τα παιδιά τους ανεπηρέαστα να πάνε να αθληθούν. Προκαλώ τον κύριο Αυγενάκη αντί να δώσει τα 12.000.000 ευρώ στα σωματεία που έχουν την ειδική αθλητική αναγνώριση, ας τα δώσει γι' αυτό το σκοπό, να συμπεριλάβει, δηλαδή, όλα τα σωματεία που είναι ενεργά στον ελληνικό αθλητισμό και να τα προμηθεύσει με τεστ. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός είναι αγαθό."

Για την παύση των αθλητικών δραστηριοτήτων: "Εμείς έχουμε ενημέρωση ότι τις επόμενες μέρες θα έχουμε έξαρση των κρουσμάτων, θα δούμε πως θα πάει και την επόμενη εβδομάδα, θα ελέγξουμε τα στοιχεία και αν δούμε ότι καταλαγιάζει η κατάσταση, θα προσπαθήσουμε να ξεκινήσουμε τα πρωταθλήματά μας. Αν δεν υπάρξει βελτίωση, ενδεχομένως και την άλλη εβδομάδα να είμαστε στην ίδια κατάσταση. Άλλωστε η ΕΠΣΜ είχε προβλέψει αυτή την κατάσταση και για το λόγο αυτό δημιούργησε μικρούς και ευέλικτους ομίλους σε όλες τις κατηγορίες, με αποτέλεσμα να έχουμε αρκετές ημερομηνίες μπροστά μας, για να μπορέσουμε να διεξάγουμε τα πρωταθλήματά μας ανεπηρέαστα και χωρίς προβλήματα."

Για το αν συνεχίζονται οι προπονήσεις: "Είναι σημαντικό όλα τα σωματεία μας να τηρούν αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο. Το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε τις προηγούμενες μέρες, αφορά τον κόσμο που πήγαινε στα ερασιτεχνικά γήπεδα για να δουν αγώνες. Είναι πρόβλημα η μη έλευση του κόσμου για τα σωματεία μας, κυρίως για οικονομικούς λόγους, καθώς δεν μπορούσαν να σταθούν (οικονομικά). Τα γήπεδα στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα είναι ανοργάνωτα, όπως το γήπεδο της Μαλακοπής, οι φίλαθλοι κάθονται στο πεζοδρόμιο και βλέπουν το παιχνίδι. Δεν μπορείς να τους πει κάτι, δεν μπαίνουν από κάποια θύρα για να τους το απαγορεύσουμε. Αυτό που λέμε εμείς είναι να μην απαγορεύετε τον κόσμο στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, γιατί έτσι τα σωματεία παίρνουν ένα μικρό ποσό από τα εισιτήρια. Μπορεί να προστατευθεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, διότι σε κάθε περίπτωση μιλάμε για 60-70 άτομα σε κάθε αγώνα. Αυτοί οι λίγοι άνθρωποι είναι καλό να μπορούν να εισέλθουν στο γήπεδο με μάσκα, γιατί η μάσκα προφυλάσσει. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να αγοράσουμε 5-10 χιλιάδες μάσκες και να τις διανένουμε στα σωματεία και όσοι φίλαθλοι πάνε και δεν έχουν μαζί τους μάσκα, να τους δίνει το σωματείο. Όλοι πρέπει να προσέχουμε από το φίλαθλο μέχρι το διοικητικό συμβούλιο."

διαβάστε επίσης

| Primo News Team

“Στον αέρα” το νέο, στοιχηματικό site της ομάδας του Primo. Μουταφίδης, Μπαρλαμπάς, Πλιάκος και Ραγκάτσης, δίνουν καθημερινά τα προγνωστικά τους, για να μη χάνεσαι στα κουπόνια.

| Primo News Team

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε συνεργασία με τη VISION INSURANCE δημιούργησε μια σειρά από ασφαλιστικά προϊόντα αυτοκινήτου φτιαγμένα αποκλειστικά για τους φίλους της ομάδας.

| Primo News Team

"Ανάγκη να πετύχει η ΑΜΚ, μη φοβάστε την ομάδα αγωνιστικά..."

| Primo News Team

"Το παιχνίδι στο Αϊντχόφεν θα είναι τελείως διαφορετικό"

| Primo News Team

«Ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να φοβηθεί την PSV»

| Primo News Team

"Φαβορί ο ΠΑΟΚ με PSV, πίστωση χρόνου σε Γκαρσία..."

| Primo News Team

«Το γκολ του Νινούα είναι φανταστικό»

Media Player Error
Update your browser or Flash plugin