Πρόδρομος Καλαϊτζίδης

"Για 5 χρόνια έδωσα και τη ζωή μου για την ομάδα. Είμαι εδώ μέχρι να βρεθεί λύση"

Ο πρόεδρος του ΤΑΑ Ηρακλή, Πρόδρομος Καλαϊτζίδης, φιλοξενήθηκε στο radioprimo.gr και αναφέρθηκε στα γεγονότα, τα οποία οδήγησαν την ομάδα βόλεϊ του Ηρακλή να αποσυρθεί από τη Volley League και στο πως θα διαμορφωθεί το μέλλον της ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη χθεσινή απόφαση: "Εμείς από τις 6/3 είχαμε μια απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για -3 βαθμούς και απαγόρευση μεταγραφών από κάποιους αθλητες. Ταυτόχρονα, πριν ένα μήνα είχε τελεσιδικήσει η απόφαση του αθλητή Νίκου Σμαραγδή από το 2011 108.000 ευρώ. Ήταν φυσικό να μην παίξουμε έχοντας αλλή μία απόφαση τέτοια. Από εκεί και πέρα, ξεκινήσαμε μια διαδικασία, από την προηγούμενη χρονιά, η νομική υπηρεσία της Ε.Σ.Α.Π., της Ε.Ο.ΠΕ., του ΠΑ.Σ.Α.Π. και η δική μας, έτσι ώστε να μπουν αυτοί οι παίκτες σε ένα νομοσχέδιο των 100 δόσεων. Στους 6 μήνες αυτούς το παλέψαμε πάρα πολύ, ανταλλάσσαμε συνέχεια γνώμες, χαρτιά και κάποια στιγμή καταλήξαμε πριν από 20 μέρες περίπου ότι θα ψηφιστεί κανονικά και θα το υπογράψει η ΕΣΑΠ και ο φορέας των αθλητών. Ενώ, λοιπόν, το βράδυ αποφασίζουμε ότι θα ψηφιστεί αυτό, το πρωί ο ΠΑΣΑΠ το αποσύρει λέγοντας πως δεν το υπογράφει. Από εκεί και πέρα δεν υπήρχε καμία περίπτωση να παίξουμε, είναι γνωστό σε όλους. Μία μέρα αργότερα, υπήρξε μια επικοινωνία με τον κύριο Τσιπίδη και μέσω εκείνου γνωρίσαμε τον κύριο Σαχράτζε. Αφού μιλήσαμε και του εξηγήσαμε ποια είναι τα χρέη της ομάδας και οι υποχρεώσεις συμφωνήσαμε σε κάποια πράγματα, ότι θα πάρει την ομάδα και θα αναλάβει τις υποχρεώσεις. Από την επόμενη μέρα ξεκίνησε να πληρώνει τους παίκτες, που ήταν ήδη στην ομάδα, τις προκαταβολές και τους μισθούς τους, μας εξασφάλισε τα φαγητά και άλλα. Δόθηκε η εντολή στη νομική υπηρεσία του συλλόγου να κάνει τις διαπραγματεύσεις με τους παλιούς παίκτες, στους οποίους είχαμε οφειλές. Μίλησαν προσωπικά με τους παίκτες, ήταν παρόν και ο κύριος Τσιπίδης μαζί με τη δικηγόρο του Νίκου Σμαραγδή με στόχο να επέλθει συμφωνία. Όλοι περιμέναμε την προηγούμενη Τετάρτη(14/10) ότι ο κύριος Σαχράτζε θα πλήρωνε τα χρήματα. Την Τετάρτη μου γνωστοποιήθηκε ότι υπήρξε μια εμπλοκή ως προς τους λογαριασμούς του,γιατί τα λεφτά που έρχονται στο λογαριασμό του προέρχονται από τη Γεωργία και τον πληροφόρησαν ότι θα άνοιγαν οι λογαριασμοί του χθες (19/10). Όλοι περίμεναν ότι η ομάδα θα προλάβει και τακτοποιημένη, διότι την Τετάρτη θα περνούσαμε από την Ε.Ε.Α., ώστε να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα. Στο ενδιάμεσο έγινε μια δήλωση του κυρίου Τσιπίδη σε κάποιο ραδιόφωνο των Αθηνών ότι μέσα σε 1 εβδομάδα βάλαμε 250.000 ευρώ.Αυτή η δήλωσε με εξόργισε, τον πήρα τηλέφωνο και του είπα ότι κάνει κακό στο σύλλογο και στον ίδιο τον άνθρωπο, γιατί μετά και ανθρώπους που δεν τους υπολογίζαμε ότι θα τους έχουμε μπροστά μας στην Ε.Ε.Α. θα αρχίσουν να έχουν απαιτήσεις. Αυτό έγινε στην πραγματικότητα. Μου είπε ότι οι δηλώσεις του παρερμηνεύτηκαν. Μίλησα με τον δημοσιογράφο Χατζηδημητρίου, μου έστειλε και το ηχητικό απόσπασμα. Την επόμενη μέρα μίλησα με τον κο Σαχράτζε και τον είπα ότι ο κος Τσιπίδης δεν μπορεί να κάνει τέτοιες δηλώσεις,γιατί προσβάλλουν εσένα και τον σύλλογο. Μου υποσχέθηκε ότι δεν θα ξανασυμβεί και οτιδήποτε προκύψει μέχρι την αδειοδότηση θα το λύνουμε μεταξύ μας."

Για το αν κλονίστηκε η εμπιστοσύνη του: "Δεν κλονίστηκε η εμπιστοσύνη μου προς το πρόσωπο του κύριου Σαχράτζε. Τον κύριο Τσιπίδη τον ξέραμε εκ των προτέρων, όμως καλώς ή κακώς ήταν αυτός που μεσολάβησε για να γνωρίσουμε τον κύριο Σαχράτζε. Μετά υπήρχε το πρόβλημα ότι η ομάδα για 4 μέρες έκανε προπόνηση χωρίς πασαδόρο, γιατί είχε φύγει ο Δεσποτόφσκι. Έπρεπε να βρω κάποιον γρήγορα, δεν μπορούσαμε να πάρουμε κάποιον εκτός Ευρωπαϊκής ένωσης, διότι με τον κορονοϊό θα χρειαζόταν 20-25 μέρες για να έρθει στη Θεσσαλονίκη και άλλο 1 μήνα για να βρεθεί με την ομάδα. Η πιο γρήγορη και καλή λύση ήταν του Πέντσεφ, με τον οποίο συμφώνησα στα χρήματα. Ο μόνος όρος ήταν μόλις έρθει ο παίκτης να πάρει 4.000 ευρώ ως προκαταβολή, έτσι ώστε να πληρώσει μόνος του τη Βουλγαρική ομοσπονδία για το transfer του. Εξηγώ στον κύριο Σαχράτζε και στον κύριο Τσιπίδη ότι, επειδή ξέρω το παιδί, δεν πρόκειται να έρθει εδώ και να υπογράψει χωρίς να πάρει τα χρήματα. Η μέρα που έρχεται ο Πέντσεφ είναι η τελευταία μέρα των μεταγραφών και κινδυνεύαμε, σε περίπτωση που δεν υπέγραφε ο παίκτης, να μέναμε χωρίς πασαδόρο για ένα ολόκληρο γύρο, με μοναδικό τον μικρό Άγγελο Στεφανίδη. Μου λέει ότι τα λεφτά θα τα καταθέσει σε ένα λογαριασμό. Ο Πέντσεφ ζητούσε τα χρήματά του και αναγκαστήκαμε να πληρώσουμε εμείς, με δικά μας χρήματα για να μπορέσει να παίξει στο Λιγκ Καπ. Την τελευταία μέρα την Παρασκευή που περιμέναμε να βάλει τα λεφτά, είμαι καθοδόν σε μια western union και μου λέει πάρε τον Πέντσεφ και περίμενέ με απ' 'εξω.Έχω όλα τα μηνύματα, δυστυχώς για κάποιους, κρατημένα στο κινητό μου. Από τη στιγμή που με κορόιδεψε, πήρα τηλέφωνο τον κύριο Σαχράτζε και μου είπε ότι έδωσε τα λεφτά, αλλά δεν έγινε η κατάθεση ποτέ και ότι θα έψαχνε να βρει τον υπεύθυνο. Αυτή είναι η τελευταία συνομιλία που είχαμε κάνει. Μου έστειλε αργότερα μήνυμα ότι διάβασε στον Τύπο πως ο Ηρακλής έδιωξε τον κύριο Τσιπίδη, μου είπε να κάνω μια δήλωση ότι όσα γράφτηκαν ήταν ψέματα και δόλος κάποιας άλλης ομάδας. Μου είπε, ακόμη, να δηλώσω ότι ο κύριος Τσιπίδης θα είναι πρόεδρος στον Ηρακλή και είναι ο πιο φερέγγυος άνθρωπος στην Ελλάδα."

Συμπλήρωσε λέγοντας: "Το πρόβλημα ήταν μεγάλο και εμείς το κληρονομήσαμε από τους προηγούμενους που διοίκησαν. Το 2015 όταν δημιουργήθηκε ο σύλλογος πήραμε 820.000 ευρώ χρέη. Η ομάδα αυτή τη στιγμή είναι στα μισά, έχουμε αποπληρώσει το μισό χρέος, ενώ ταυτόχροναη ομάδα δεν κινδύνευσε ποτέ, έχουμε παίξει 2 τελικούς κυπέλλου, πήγε στην Ευρώπη. Δεν έχουμε νέες υποχρεώσεις απέναντι στους παίκτες, πληρώνουμε τα παλιά, τα οποία είναι δυσβάσταχτα. Για 5 χρόνια κάναμε μαγικά, βγάζαμε κάθε φορά κάποιον άσσο από το μανίκι, αλλά κάποια στιγμή οι άσσοι τελειώνουν. Με τους υπόλοιπους παίκτες, επειδή ήταν φυσιολογικά τα νούμερα, δίναμε ό,τι μπορούσαμε. Από πέρσι δεν είχαμε τηλεοπτικά δικαιώματα, αναγκαζόμασταν να δίνουμε στους παίκτες ό,τι λεφτά περίσσευαν και όποτε περίσσευαν. Με μια απόφαση 108.000 του Σμαραγδή δεν υπήρχε περίπτωση να παίξουμε. Οι 100 δόσεις, που επιδιώξαμε, ήταν μόνο για τον Σμαραγδή. Οι υπόλοιπες οφειλές ήταν φυσιολογικά νούμερα. Αν δεν ήταν το ποσό του Σμαραγδή δεν θα χρειαζόταν κανένας Σαχράτζε, θα το τρέχαμε μόνοι μας το τμήμα."

Για τη συνέχεια της ομάδας: "Η ομάδα,λογικά, πάει σε αναστολή λειτουργίας για 1 χρόνο. Του χρόνου μπορεί να ξεκινήσει από την Pre League. Όποιος θέλει, μπορεί να πάρει την ομάδα. Έχουμε κάνει 100 προσκλήσεις ενδιαφέροντος, τον Μάιο έκανε εκλογές, δεν εμφανίστηκε κάποιος να αναλάβει. Η ομάδα 5 χρόνια αγωνίζεται στη Volley League, υπήρχαν χρονιές που είχαμε από τα χαμηλότερα μπάτζετ του πρωταθλήματος και παρόλα αυτά η ομάδα έπαιξε σε τελικό κυπέλλου και κέρδισε ομάδες με το δεκαπλάσιο μπάτζετ. Για 5 χρόνια έδωσα και τη ζωή μου για να υπάρχει αυτό το τμήμα. Είμαι εδώ μέχρι να βρεθεί μια λύση."    

διαβάστε επίσης

| Primo News Team

“Στον αέρα” το νέο, στοιχηματικό site της ομάδας του Primo. Μουταφίδης, Μπαρλαμπάς, Πλιάκος και Ραγκάτσης, δίνουν καθημερινά τα προγνωστικά τους, για να μη χάνεσαι στα κουπόνια.

| Primo News Team

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε συνεργασία με τη VISION INSURANCE δημιούργησε μια σειρά από ασφαλιστικά προϊόντα αυτοκινήτου φτιαγμένα αποκλειστικά για τους φίλους της ομάδας.

| Primo News Team

"Ανάγκη να πετύχει η ΑΜΚ, μη φοβάστε την ομάδα αγωνιστικά..."

| Primo News Team

"Το παιχνίδι στο Αϊντχόφεν θα είναι τελείως διαφορετικό"

| Primo News Team

«Ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να φοβηθεί την PSV»

| Primo News Team

"Φαβορί ο ΠΑΟΚ με PSV, πίστωση χρόνου σε Γκαρσία..."

| Primo News Team

«Το γκολ του Νινούα είναι φανταστικό»

Media Player Error
Update your browser or Flash plugin