Μονεμβασιώτης: "Στα... πάνω του ο Άρης, πτωχοποιημένο το ελληνικό ποδόσφαιρο"

O μεγαλομέτοχος του Απόλλωνα Σμύρνης, Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, φιλοξενήθηκε στο radioprimo.gr και δεν "μάσησε" τα λόγια του ως προς την μοίρα του ελληνικού ποδοσφαίρου και το ζοφερό μέλλον του, περιγράφοντας με ακρίβεια τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σχεδόν όλες οι ελληνικές ομάδες , κάνοντας λόγο για "πτωχοποιημένο ποδόσφαιρο". "Από τις λίγες ομάδες του πρωταθλήματος που προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο ο Άρης", είπε με αφορμή το αυριανό Άρης-Απόλλων ο ισχυρός άνδρας των Σμυρνιωτών.

Αναλυτικά, όσα είπε στην εκπομπή "primo news" είναι τα ακόλουθα:

Για την φετινή προσπάθεια του Απόλλωνα και πού στοχεύει: "Όπως ξέρετε, τελειώσαμε το περσινό πρωτάθλημα στις 30 Αυγούστου. Επρεπε μέσα σε λίγες μέρες να δημιουργήσουμε ένα καινούριο ρόστερ για να μπορεί να ανταποκριθεί στην Α Εθνική. Μέχρι και σήμερα ο Απόλλωνας προσπαθεί να καλύψει τις ελλείψεις του. Καταλαβαίνεται πως όλα αυτά γίνονται μέσα σε μικρό διάστημα.

Είχαμε και το μειονέκτημα να κάνουμε ελλιπή προετοιμασία. Ξεκινήσαμε θετικά με νίκη, παρότι ήμασταν και λίγο τυχεροί καθότι η ΑΕΛ ήταν λίγο καλύτερη από εμάς. Τώρα προσπαθούμε στο τελευταίο 15νθημερο να καλύψουμε τα κενά. Στόχος της ομάδας είναι να μπούμε στην πρώτη δεκάδα. Θέλουμε να σωθούμε και να πλασαριστούμε σε καλή θέση, όχι στις τελευταίες θέσεις. Και από κει και πέρα τα επόμενα χρόνια να κοιτάξουμε πιο ψηλά".

Για το αυριανό παιχνίδι με τον Άρη: "Θεωρούμε ότι παίζουμε μια ομάδα που προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο. Η πλειοψηφία των ομάδων στην Ελλάδα δεν το κάνει αυτό. Ο Άρης το προσπαθεί και μάλιστα θέλει να παίξει ελκυστικό ποδόσφαιρο. Το έκανε πέρυσι, το επιχειρεί και φέτος. Ο Άρης είναι στα πάνω του, είναι σε καλό φεγγάρι, είναι πρώτος. Για μας είναι μια δύσκολη αποστολή, θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το καλύτερο δυνατό".

Για την οικονομική κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: "Μην παίρνουμε τον Απόλλωνα. Ο κορωνοϊός δημιουργήσε πρόβλημα σε όλους, ακόμη και στις μεγάλες ομάδες. Υπάρχει οικονομική στέρηση, διότι δεν έχουν τον κόσμο. Οι μικρομεσαίες ομάδες έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα διότι τα μοναδικά έσοδα είναι τα τηλεοπττικά. Τα οποία είναι λίγα ασχέτως αν κατά καιρούς διαβάζουμε για... εκατομμύρια. Όταν έχουμε μπάτζετ 1,2-1,3 εκ. δε γίνεται να ανταγωνιστείς τις μεγάλες ομάδες. Μιλάμε για ένα... πτωχοποιημένο ποόδοσφαιρο".

Και συνέχισε: "Οι μικρομεσαίες ομάδες επιβιώνουν κι από τα λίγα εισιτήρια. Υπάρχει περίπτωση να έχουμε κόσμο στην συνέχεια, αλλά της τάξεως του 10-20 %. Και με αυτό το ποδοστό οι μικρομεσαίες ομάδες, ίσα που θα βγάλουν τα έξοδα του αγώνα. Οι μεγάλες ομάδες κι αυτές θα έχουν μεγάλη απώλεια εσόδων, διότι δεν θα έχουν τα εισιτήρια. Όλοι αντιμετωπίζουν διαφορετικό πρόβλημα, αλλά όλοι έχουν το ίδιο πρόβλημα. Όλοι αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Τα χρήματα που παίρνουν οι ομάδες πλην αυτά της ΟΥΕΦΑ για τις τρεις μεγάλες ομάδες, είναι μηδαμινά. Αν αναλογιστούμε πως τα έσοδα του ελληνικού πρωταθλήματος είναι 60-65 εκ., θα καταλάβετε πως με αυτά στην Ευρώπη αποκτάται απλώς ένα καλό δεξι μπακ. 

Άρα λοιπόν, κατ ευφημισμόν μιλάμε για επαγγελματικές ομάδες. Γι αυτό πρεέπει να γίνει έρευνα από έγκριτους δημοσιογράφους ποια κι από πού είναι τα έσοδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στεναχωριέμαι όταν ακού για "εκατομμύρια" που επενδύονται στο ελληνικό ποόδοσφαιρο. Ας δούμε τι ισχύει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Πρέπει να καταλάβουμε πως οι μικρομεσαίες ομάδες και οι ομάδες των άλλων κατηγοριών είναι πτωχοποιημένες".

 Για το ίδιο ζήτημα, πρόσθεσε: "Αν πάμε στη λογική να ενισχυθούν οι αδύναμοι, θα πρέπει να χάσουν οι ισχυροί. Οι οποίοι θα κάνουν ότι μπορούν για να μην ψάσουν. Αλλά δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Η εκτίμηση μου είναι πως με 60-65 εκ δεν μπορεί να σταθεί ελληνικό ποδόσφαιρο. Κατά τη γνώμη μου απαιτούνται έσοδα 250 εκ. ευρώ για ένα καλό πρωτάθλημα. Για να γίνει αυτό, λέω, πως πρέπει να κάτσουν όλοι μαζί σε ένα τραπέζι, να βρουν νέες πηγές εσόδων και να αναγκάσουν την Πολιτεία να ασχοληθεί με το θέμα και να εναρμονιστεί το ελληνικό πρωτάθλημα με τα προηγμένα της Ευρώπης.

Πολλές φορές η Πολιτεία κάνει πως δεν καταλαβαίνει σε πολλά προβλήματα. Οι ομάδες δεν έχουν πολλή δυναμη να αντιδράσουν, οι μεγάλες ομάδες δεν θέλουν να το πιάσουν και πολύ. Έτσι έχει δημιουργηθει ένα πολύ μεγάλο κενό τα τελευταία χρόνια, και όσο πάει το ποδόσφαιρο μας συρρικνώνεται λόγω οικονομικών. Το προϊον για να αναβαθμιστεί χρειάζονται καλύτεροι παίκτες. Πρέπει να φέρεις καλύτερους διαιτητές, καλύτερα γήπεδα και υποδομές. Να ενισχύσεις τον Έλληνα ποδοσφαιριστή. Αυτά για να τα κάνεις θές χρήματα. Όταν αυτά που παίρνεις καλύπτει το μισό μπάτζετ, τι επενδύσεις να κάνεις";

Για την ενδεχόμενη επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα: "Ξεκινάμε λέγοντας πως η Κυβέρνηση τα πήγε καλά στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Το αίτημα του ποδοσφαίρου για να ανοίξουν τα γήπεδα είναι σωστό και δίκαιο. Η Πολιτεία φοβάται ωστόσο τις ομάδες οργανωμένων. Για παράδειγμα, έχεις ένα γήπεδο 20.000 θέσεων και σου λέω θα μπουν 4.000 κόσμος. Αν πάνε να μπουν... μπουλούκι οι οργανωμένοι, η Πολιτεία φοβάται. Υπάρχει όμως η θέληση από την Κυβέρνηση με συντονισμένες ενέργειες, να μπει σιγά-σιγά ο κόσμος στο γήπεδο".

 

 

 

 

διαβάστε επίσης

| Primo News Team

“Στον αέρα” το νέο, στοιχηματικό site της ομάδας του Primo. Μουταφίδης, Μπαρλαμπάς, Πλιάκος και Ραγκάτσης, δίνουν καθημερινά τα προγνωστικά τους, για να μη χάνεσαι στα κουπόνια.

| Primo News Team

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε συνεργασία με τη VISION INSURANCE δημιούργησε μια σειρά από ασφαλιστικά προϊόντα αυτοκινήτου φτιαγμένα αποκλειστικά για τους φίλους της ομάδας.

| Primo News Team

"Ανάγκη να πετύχει η ΑΜΚ, μη φοβάστε την ομάδα αγωνιστικά..."

| Primo News Team

"Το παιχνίδι στο Αϊντχόφεν θα είναι τελείως διαφορετικό"

| Primo News Team

«Ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να φοβηθεί την PSV»

| Primo News Team

"Φαβορί ο ΠΑΟΚ με PSV, πίστωση χρόνου σε Γκαρσία..."

| Primo News Team

«Το γκολ του Νινούα είναι φανταστικό»

Media Player Error
Update your browser or Flash plugin