Ηρακλής Τσίκινης

«Η ΑΕΚ ζήτησε τον έλεγχο των δελτίων»

Ο πρώην διαιτητής, Ηρακλής Τσίκινης, φιλοξενήθηκε στο radioprimo.gr και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η ΑΕΚ ζήτησε τον έλεγχο δελτίων υγείας των παικτών του ΠΑΟΚ και περιέγραψε την διαδικασία που ακολουθήθηκε.

Αναλυτικά όσα είπε:

Σχετικά με το ποιος έχει την ευθύνη του ελέγχου των δελτίων υγείας: « Να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά γιατί υπάρχουν πολλές απόψεις που δεν ισχύουν. Στο επαγγελματικό πρωτάθλημα που λέγεται Σούπερ Λιγκ εδώ και πολλά χρόνια ισχύει το εξής καθεστώς όπως σε όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, δηλαδή τα δελτία υγείας είναι ηλεκτρονικά πια. Δεν κατατίθενται δελτία στο διαιτητή για να τα ελέγξει ένα-ένα πια. Η κατάσταση υγείας έχει κατατεθεί στο διοργανωτή μια φορά το χρόνο και εξυπακούεται ότι είναι ενημερωμένοι. Ο μόνος έλεγχος που γίνεται είναι όταν ζητηθεί από μια από τις δυο ομάδες. Εννοείται ότι μια ομάδα για να παίξει στο πρωτάθλημα πρέπει να καταθέσει τα δελτία υγείας και τις καταστάσεις στη διοργανώτρια. Εφόσον υπήρχε παρατεταμένη αγωνιστική διάρκεια έπρεπε οι ομάδες να έχουν ενημερώσει τις καταστάσεις υγείας στη διοργανώτρια αρχή. Ο διαιτητής δεν έχει καμία ευθύνη. Ο διαιτητής έχει ευθύνη μόνο όταν έβλεπε ότι υπάρχει αυτή η παρατυπία και δεν έκανε τις απαιτούμενες ενέργειες που όφειλε.

Ο αρχηγός της ομάδας έχει δικαίωμα να ζητήσει έλεγχο των δελτίων πριν το παιχνίδι. Από τη στιγμή που ζητήθηκε από την ΑΕΚ ήταν υποχρεωμένος ο διαιτητής του αγώνα να κάνει τον έλεγχο στον οποίο διαπιστώθηκε αυτό. Από 5/7 και μετέπειτα οι 12 παίκτες του ΠΑΟΚ δεν είχαν την ιατρική βεβαίωση. Δεν έχουν καμία ευθύνη οι διαιτητές για την κατάσταση. Αυτούς τους κανονισμούς τους γνωρίζουν και οι ομάδες και η Σούπερ Λίγκα. Έτσι γίνεται και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια που συμμετέχουν οι ελληνικές ομάδες».

Για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ: « Από τη στιγμή που πήγε ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ, ζήτησε τον έλεγχο και διαπιστώθηκε η παρατυπία ενημερώθηκε ο διαιτητής και στη συνέχεια ενημέρωσε τους παράγοντες των ομάδων ότι αυτοί οι 12 παίκτες είναι αντικανονικοί και δεν μπορούν να συμμετέχουν στο παιχνίδι. Από εκεί και πέρα μόνο ο ΠΑΟΚ μπορούσε να πει εγώ θέλω να συμμετέχω στο παιχνίδι κατ’ ευθύνη του. Δεν υπήρχε καμία συναίνεση από την ΑΕΚ, αυτό είναι ένα λάθος που ακούγεται. Υπήρχε μόνο η απόφαση του ΠΑΟΚ με δική του ευθύνη απέναντι στο διαιτητή. Δεν μπορεί ο διαιτητής να ακυρώσει το παιχνίδι. Καταγράφει το θέμα λεπτομερειακά στο φύλλο αγώνος και από εκεί και πέρα η ένσταση καταχωρείται μόνο στην οικεία διοργανώτρια αρχή, στη Σούπερ Λιγκ ενός 48 ωρών και ποτέ στο φύλλο αγώνος. Αν ήταν τρία τα δελτία τα ληγμένα θα μπορούσαν να αντικατασταθούν οι παίκτες χωρίς καμία επίπτωση στην ομάδα. Επειδή ήταν μεγάλος αριθμός ήταν αδύνατο να αλλάξουν όλοι οι παίκτες».

Για τη πορεία της ένστασης της ΑΕΚ: « Δεν ξέρω ακριβώς τι έχει κατατεθεί από τους διαιτητές αλλά από όσο γνωρίζω νομίζω είναι τυπική η διαδικασία της ένστασης. Αν είναι μια ληγμένη κατάσταση, θα είναι δύσκολο να ανατραπεί, χωρίς να θέλω να προλαμβάνω τα πράγματα».

διαβάστε επίσης

| Primo News Team

“Στον αέρα” το νέο, στοιχηματικό site της ομάδας του Primo. Μουταφίδης, Μπαρλαμπάς, Πλιάκος και Ραγκάτσης, δίνουν καθημερινά τα προγνωστικά τους, για να μη χάνεσαι στα κουπόνια.

| Primo News Team

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε συνεργασία με τη VISION INSURANCE δημιούργησε μια σειρά από ασφαλιστικά προϊόντα αυτοκινήτου φτιαγμένα αποκλειστικά για τους φίλους της ομάδας.

| Primo News Team

"Ανάγκη να πετύχει η ΑΜΚ, μη φοβάστε την ομάδα αγωνιστικά..."

| Primo News Team

"Το παιχνίδι στο Αϊντχόφεν θα είναι τελείως διαφορετικό"

| Primo News Team

«Ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να φοβηθεί την PSV»

| Primo News Team

"Φαβορί ο ΠΑΟΚ με PSV, πίστωση χρόνου σε Γκαρσία..."

| Primo News Team

«Το γκολ του Νινούα είναι φανταστικό»

Media Player Error
Update your browser or Flash plugin