Σάββας Δημητριάδης

«Για ακόμα μια φορά δεν λένε την αλήθεια...»

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ, Σάββας Δημητριάδης, μίλησε στο radioprimo.gr σχετικά με το επίδομα που θα δοθεί στα αθλητικά σωματεία, τα προβλήματα που αυτό εγκυμονεί και σχολίασε τη κατάσταση στην ΕΠΟ. 

Αναλυτικά όσα είπε: 

Για το επίδομα που θα δοθεί στα σωματεία: «Τελευταία φορά που ήρθανε επιχορηγήσεις στα σωματεία ήταν το 2009, πριν από έντεκα χρόνια. Τότε ήταν επιχορηγήσεις αλλά τώρα είναι επίδομα αυτό που θα δοθεί. Η διαφορά είναι ότι θα δοθεί μια φορά και όχι ετησίως. Είναι ένα βοηθητικό επίδομα. Για μια ακόμα φορά όμως δεν λένε αλήθειες. Μιλάνε για 12.000.000 και 5.000 σωματεία που είναι αυτή τη στιγμή καταγεγραμμένα, δηλαδή το κάθε σωματείο θα πάρει 2.000-2.500.  Στην Ελλάδα είναι 35.000 σωματεία. Αν θέλουμε να μιλάμε για βοήθεια πρέπει και αυτά τα σωματεία που ενδεχομένως δεν έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν να επιχορηγηθούν και αυτά.
Δεν μπορούμε να κάνουμε τα ερασιτεχνικά σωματεία εμπορικές επιχειρήσεις. Στα ερασιτεχνικά σωματεία υπάρχουν λίγοι άνθρωποι που μαζεύουν τα παιδιά του χωριού ή της γειτονιάς και φτιάχνουν μια ομάδα. Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνουν είναι να δουν τις αδυναμίες που αντιμετωπίζουν τα σωματεία αυτά και βάση αυτών να κάνουν το μητρώο. Να μην ζητάνε εκατοντάδες χαρτιά γιατί πολλά από τα σωματεία τα οποία είχαν πάρει την αθλητική αναγνώριση τους βάζουν να την κάνουν από την αρχή. Αυτή η διαδικασία απαιτεί να πληρώσεις δικηγόρους, λογιστή, υπεύθυνες δηλώσεις των μελών του διοικητικού συμβουλίου, τα πρώτα μέλη και πολλά άλλα. Δεν ξέρω για ποιο λόγο η Γενική Γραμματεία και το Υπουργείο Οικονομικών θέλουν να ξεπεράσουν τις ενώσεις και πάνε απευθείας στα σωματεία. Είναι υπεύθυνη η πολιτεία απέναντι στα σωματεία. Είναι δυνατόν στον Απόλλων Καστανιάς που τον είχε ο Μπάρμπα Γιάννης, που πουλάει καρπούζια, τόσα χρόνια, να τον βάζουν να πηγαίνει στο Πρωτοδικείο να κάνει τα έγγραφα του για να κάνει από υπολογιστή την εγγραφή του σωματείου αυτού . Έπρεπε να απευθυνθούν στις ενώσεις. Πλέον έχουν αλλάξει και είναι όλα κωδικοποιημένα και διαδικτυακά. Δεν υπάρχει λόγος να τρέχουν τα σωματεία να αποδειχτούν. Μακάρι να πάρουν την επιχορήγηση αλλά εγώ πιστεύω ότι θα έπρεπε να είναι ετήσια.»

Για τη συνέλευση στην ΕΠΟ: « Συμφωνώ απόλυτα με τον κύριο Τζώρτζογλου και την λέξη που χρησιμοποίησε για να περιγράψει τη συνέλευση. Ήταν πράγματι ένα «τρελοκομείο». Άνθρωποι που κατάστρεψαν το ποδόσφαιρο και έβριζαν εδώ και χρόνια την ΕΠΟ, τον πρόεδρο της και τις επιτροπές ζητούσαν επίμονα να μείνουν οι άνθρωποι αυτοί ακόμα ένα χρόνο.»
 

διαβάστε επίσης

| Primo News Team

“Στον αέρα” το νέο, στοιχηματικό site της ομάδας του Primo. Μουταφίδης, Μπαρλαμπάς, Πλιάκος και Ραγκάτσης, δίνουν καθημερινά τα προγνωστικά τους, για να μη χάνεσαι στα κουπόνια.

| Primo News Team

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε συνεργασία με τη VISION INSURANCE δημιούργησε μια σειρά από ασφαλιστικά προϊόντα αυτοκινήτου φτιαγμένα αποκλειστικά για τους φίλους της ομάδας.

| Primo News Team

"Ανάγκη να πετύχει η ΑΜΚ, μη φοβάστε την ομάδα αγωνιστικά..."

| Primo News Team

"Το παιχνίδι στο Αϊντχόφεν θα είναι τελείως διαφορετικό"

| Primo News Team

«Ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να φοβηθεί την PSV»

| Primo News Team

"Φαβορί ο ΠΑΟΚ με PSV, πίστωση χρόνου σε Γκαρσία..."

| Primo News Team

«Το γκολ του Νινούα είναι φανταστικό»

Media Player Error
Update your browser or Flash plugin