Τάκης Μπαλτάκος

«Θέμα γοήτρου για τον ΠΑΟΚ η απόφαση για τη καταγγελία της σύνθεσης της ΕΕΑ»

Ο νομικός Τάκης Μπαλτάκος μίλησε στο radioprimo.gr σχετικά με τις εξελίξεις της εκδίκασης της υπόθεσης ΠΑΟΚ- Ξάνθης από το CAS.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το αίτημα ενημέρωσης του CAS σχετικά με το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ: «Το CAS ζήτησε να ενημερωθεί πότε τελειώνει το πρωτάθλημα διότι δεν έχει καμιά λογική να βγει η απόφαση το Νοέμβριο. Το CAS αντιλαμβάνεται ότι εφόσον η αφαίρεση βαθμών συνέβη θα πρέπει πριν τη λήξη των αγώνων και την επικύρωση της βαθμολογίας, να έχει εκδοθεί η απόφαση. Δηλαδή να αφαιρεθούν οι βαθμοί ή όχι. Με τη πρώτη ή τη δεύτερη θέση διακυβεύεται και το ποιος θα παίξει στην UEFA, δεν μπορεί να αρχίσει η αγωνιστική περίοδος και να μην ξέρουν ποιος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα.»

Για την εκδίκαση της υπόθεσης: « Η ημερομηνία της εκδίκασης είναι 6 Ιουλίου και πρέπει μέχρι αύριο όλα τα μέλη, ΕΠΟ, ΠΑΟΚ , Ολυμπιακός και Ξάνθη να απαντήσουν αν συμφωνούν με την ημερομηνία. Σε αντίθετη περίπτωση , αν κάποιος διαφωνήσει θα πρέπει να δικαιολογήσει τη διαφωνία του και το CAS θα το κρίνει. Η ΕΠΟ δεν θα ζητήσει αλλαγή, για τον Ολυμπιακό δεν γνωρίζω. Η Ξάνθη είχε ζητήσει παράταση για το υπόμνημα που έχει να καταθέσει στις 21 Ιουνίου αλλά δεν ξέρω αν θα γίνει δεκτό το αίτημά της.»

Για τη πιθανότητα “επιστροφής” της υπόθεσης στην Επιτροπή Εφέσεων: « Ο ΠΑΟΚ δεν ζητάει αυτό το ενδεχόμενο καθώς αυτό που θέλει είναι η ακύρωση της απόφασης της Επιτροπής και η επιστροφή των επτά βαθμών. Αν δώσει αυτή την εντολή το CAS δεν θα είναι κακό για τον ΠΑΟΚ αλλά θα πάρει περισσότερο χρόνο να βγει μια απόφαση.»

Για τις εξελίξεις στις καταγγελίες του ΠΑΟΚ σχετικά με την Επιτροπή: «Αναμένεται η έκδοση αποφάσεων από τη δίκη του ΣτΕ, αλλά αυτό θα γίνει μετά το φθινόπωρο. Το Διοικητικό εφετείο δεν έχει ορίσει ακόμα δικάσιμο. Το ΣτΕ θα κρίνει μόνο τη σύνθεση της Επιτροπής και όχι με την επικύρωση της βαθμολογίας. Θα έχει να κάνει περισσότερο με το γόητρο, είναι ηθικό θέμα.»

διαβάστε επίσης

| Primo News Team

"Έχουμε φιλοδοξίες για να φτάσουμε ακόμα πιο ψηλά"

| Primo News Team

"Αν ο ΠΑΟΚ παίξει έξυπνα, μπορεί να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από τη Γρανάδα"

| Primo News Team

"Στόχος του ΠΑΟΚ όλοι οι εγχώριοι τίτλοι, πολύ ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα"

| Primo News Team

«Ο Μάτος θέλει να γυρίσει στη Βραζιλία»

| Primo News Team

"Στην Ελλάδα το γυναικείο ποδόσφαιρο βρίσκεται ακόμα σε νηπιακή κατάσταση"

| Primo News Team

"Ο ΠΑΟΚ πήρε τη θέση που του αρμόζει στο ελληνικό ποδόσφαιρο"

| Primo News Team

"Θα ελέγξουμε τα στοιχεία την επόμενη εβδομάδα για να ξεκινήσουν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα"

Media Player Error
Update your browser or Flash plugin